Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δομή blog

Θα ήθελα να τονίσω κάποια στοιχεία που δεν τα θεωρώ πρακτικά στην παρούσα δομή του blog αλλά δεν ξέρω και αν υπάρχει και κάποια άλλα εναλλακτική λύση.
Για να δει κάποιος αν υπάρχει κάποια απάντηση στα σχόλια του πρέπει να τα ανοίγει ένα ένα όλα τα θέματα και να διερευνά τα σχόλια τους, διαδικασία που δεν είναι εύκολη στη χρήση ακόμη και τώρα που είναι αρχή, πόσο μάλλον αργότερα..

Επίσης το κάθε θέμα εμφανίζεται ολόκληρο και για να ανατρέξει κάποιος στα προηγούμενα δεν είναι και τόσο εύχρηστο.

Επίσης το ιστορικό είναι με βάση την ημερομηνία που γράφτηκε το αρχικό κείμενο του κάθε θέματος, ενώ θα ήταν πιο πρακτικό να φαίνονται οι τίτλοι των θεμάτων.

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί πολύ με blog, για το τελευταίο δεν ξέρω αν γίνεται. Για τα προηγούμενα όμως μπορούμε να τα κάνουμε. Πχ, το troktiko είχε στην αρχική σελίδα προεπισκόπηση των θεμάτων (5 γραμμές από κάθε θέμα) και ήταν πολύ πιο εύκολη η παρακολούθηση της ροής. Έτσι θα διαλέγουμε το θέμα που θέλουμε να δούμε και μέσα του θα είναι ολόκληρο το κείμενο με τα σχόλια του. Αν μπορείς Βασίλη κοίταξε τα λίγο αυτά γιατί είμαι σίγουρος ότι πολλοί δεν έχουν δει τα σχόλια ακόμη, κι εγώ άργησα να τα δω.

22 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε kindread7 , το σχόλιο αυτό κάντο στο προηγούμενο θέμα..Όχι εδώ..

    Συμφωνώ με τον Κώστα, αν μπορεί να γίνει κάτι.. Τελικά Βασίλη, από ότι είδα δεν μπορώ να κάνω αλλαγές. Μάλλον μόνον εσύ.. Οπότε αν το χεις εύκολο ρίξτου μια ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα δώσω δικαίωμα σε όποιον θέλει, να μπορεί να κάνει αλλαγές. Εδώ, στα σχόλια, ας ζητήσει όποιος θέλει να έχει τέτοιο δικαίωμα, και του το δίνω. Απλά ήμουν λίγο επιφυλακτικός, για να αποφύγουμε τυχόν λάθη από απροσεξία.

    Κώστα, τα ονόματα εννοούσα να τα βάλουμε μια φορά, για να δούμε ποιος είναι ποιος, δεν χρειάζεται υπογραφή σε κάθε ανάρτηση, όχι ότι είναι κακό δηλαδή, απλά εξηγούμαι.

    Για τις αλλαγές που λέτε, σε πρώτη φάση δεν μπορώ να ασχοληθώ, εδώ ακόμη δεν έχω απαντήσει σε θέματα που ήθελα από την Δευτέρα. Σας δίνω δικαιώματα, και αν μπορείτε κάντε τα εσείς. Όταν βρω χρόνο θα ασχοληθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως σας φαίνεται αυτή η αλλαγή? Υπάρχει μια μπάρα πάνω πάνω που διαλέγετε ανάμεσα σε 7 διαφορετικά στυλ, ανάλογα με το γούστο σας. Νομίζω είναι πολύ πρακτικό. Κώστα, νομίζω το sidebar ταιριάζει σε αυτό που ζήτησες.
    Αισθητικά, λέω να πειράξω τα χρώματα λίγο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ' αρέσει.. Παίξε και λίγο με τα χρώματα και θα ναι μπόμπα.Αν θες, βάλε με και μένα να κάνω αλλαγές. Αν χρειαστεί στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε έχω ήδη βάλει και σένα και τον Κώστα. Αν και το βρίσκω περιττό μάλλον, όποιος άλλος θέλει, να μου πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από που μπορούμε να επεξεργαστούμε τα σχόλια ή το blog? Δεν βλέπω καμιά επιλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το προηγούμενο στυλ ήταν πιο εμφανές. Τώρα πρέπει να πας πάνω δεξιά που σου λέει Powered by B. Μην μου τα βιάσεις όλα, αλήτη! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είδες πως χαρακτηρίστηκε η αντιπολίτευσις. "Αλήτη"!! Τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι κατάπτυστοι. Αλλά αυτοί είσασταν πάντα!! Ψηφίζω να φύγει ο αυτοαποκαλούμενος ακάλεστος με μηδέν (0) από το blog!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://stasigiakafe.blogspot.com/ Δείτε σαν ιδέα ποια δομή εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κώστα καταλαβαίνω τι είπες πριν, αλλά νομίζω και έτσι όπως είναι τώρα είναι οκ, και μάλλον πιο συμμαζεμένο. Αλλά αν θέλετε να το αλλάξουμε, αλλάξτε το, δεν τρέχει τίποτες.

    Αραρούλ παλιοεβραίε θα σε φτιάξω εγώ... κάνω πως δεν άκουσα για την ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βασίλη όπως φαίνεται έκανα κάποιες αλλαγές. Κυρίως διορθώθηκε η μεγάλη έκταση των κειμένων στην αρχική σελίδα. Τώρα πατώντας σχόλια τα βγάζει αμέσως (ενώ πριν ήθελε 2 βήματα, πρώτα επιλογή θέματος και μετά κλικ πάνω στα σχόλια). Το φόντο και τα χρώματα πειράχτηκαν για λόγους εκμάθησης, αλλά ρύθμισέ τα όπως εσύ θέλεις. Δες, κρίνε και πράξε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πειράζω τίποτα, έτσι όπως τα έκανες, να τα φτιάξεις εσύ τώρα! χαχαχα..
    Όπως θέλετε κάντε το, οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kalo einai.. Κοιτάξτε..Ότι συνηθίσουμε είναι.. Και αυτό και το προηγούμενο λειτουργικά μου φαίνονται.. Ας το αφήσουμε έτσι και βλέπουμε..Τα χρώματα μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η αισθητική που έχει τώρα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, θα έλεγα να το αφήσουμε έτσι όπως είναι.

    Πάντως, αν έχετε νέα σχόλια, μπορείτε να τα τσεκάρετε και από τα email σας. Για κάθε σχόλιο μπορείτε να λαμβάνετε email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάνω δεξιά κάνεις σύνδεση και μετά Νέα Ανάρτηση. Πάνω δεξιά είναι όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περίεργο.. Εμένα εκεί το εμφανίζει. Βασίληηηηηηηηηηη!!!! Μήπως μέσα στον πίνακα ελέγχου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μάριε σου έχει έρθει ένα e-mail που πρέπει να πατήσεις έγκριση για να έχεις και εσύ δικαιώματα "συγγραφέα".. αν δεν βρίσκεις το e-mail πες μου να στο στείλω πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή