Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τρίτο email (Ορέστης)

Εγώ θα έλεγα να συζητήσουμε επι του κειμένου και να κατανοήσουμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε ή αν το θεωρούμε ελλιπες ή οτιδήποτε άλλο .
Γιατί με το να αφορίζουμε τον λαό και τις δυνατότητες του ..
σημαίνει ότι δεν τον εμπιστευόμαστε και δεν τον θεωρούμε τον φορέα της αλλαγής .
Δηλαδή εμείς τα έχουμε καταλάβει όλα και όλοι οι άλλοι είναι για το χαμό ? Δεν το νομίζω .
Κατά τη γνώμη μου (Βασίλη καταλαβαίνω την απογοητευσή σου ) το θεμελιωδη ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε όλοι είναι το εξής(πολύ πριν το κείμενο .)

ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ , ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ,ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (αν κάποιος νέος άνθρωπος δεν έχει αυτή την γενική βάση στο μυαλό του συγνώμη αλλά είναι ψυχασθενής και δεν συζητάω μαζί του καθώς θα πρέπει να δει γιατρό πρώτα  . Χεχ)

1)Που ακουμπάμε τις ελπίδες μας ?
2)Με ποιούς είμαστε?
3)Πως θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των ελπίδων μας ?

Απαντάω
1)Τις ελπίδες μου τις ακουμπάω στον συλλογικό αγώνα του λαού και των εργαζομένων που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας .
Σε μία κοινωνία όπου καθένας θα προσφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και θα παίρνει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

2)''Είμαι με αυτούς που χτίζουν τις πολιτείες μα δεν έχουν σπίτι
με αυτούς που ζυμώνουν μα δεν έχουν ψωμί
με αυτούς που βγάζουν το κάρβουνο αλλά κρυώνουν
με αυτούς που δεν έχουν τίποτα
και έρχονται να πάρουν τον κόσμο ''

3) Θα αγωνιστούμε με βίαια αλλά και με ειρηνικά μέσα , με νόμιμα αλλά και με παράνομα με πάθος αλλα και με ψυχραιμία .Συλλογικά να γκρεμίσουμε αυτό το σάπιο και εκμεταλευτικό κατασκεύασμα που λέγεται καπιταλισμός. Μέσα απο αυτό τον συλλογικό μας αγώνα θα διαμορφώσουμε και το νέο που θα αντικαταστήσει το παλιό .

ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΑ τα πολύ βασικά και απλά τα οποία κατά τη γνώμη μου ήδη έχουν αρχίσει και ζυμώνονται στους κόλπους των κοινωνιών παγκόσμια αλλά και Ελλαδικά νομίζω ότι δεν γίνεται να μελετήσουμε βαθιά τίποτα αν δεν ξεκινήσουμε απο αυτά (τουλάχιστον)

Να είστε καλά και θα τα πούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου