Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δύο mail απο μένα (Ορέστης)

Πρώτον για το μήνυμα του Βασίλη .
Θα είμαι πάρα πολύ σύντομος και σαφής . Θα σου αποδείξω γιατί οι αξίες που ιεραρχείς ως αναγκαίες δεν μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο .
Θα τα πώ λαικά ..

Εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να μπορούμε να ζούμε άνετα .
Να εργαζόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο και να μπορούμε να έχουμε μία άνετη και γεμάτη ζωή, με τα σημερινά δεδομένα, (Ψυχαγωγία, ταξίδια, περίθαλψη ,ελεύθερος χρόνος,ποιοτικά καλή τροφή,στέγαση ,μετακίνηση ...) .
Φανταστικά λοιπόν .
Σήμερα λοιπόν υπάρχουν οι προυποθέσεις να ζουν όλοι άνετα και με πολύ καλό προσδόκιμο όρο ζωής  (τεχνολογικά ) .
Αυτό που γίνεται είναι το εξής , αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας , (εργαζόμενοι και δη εργάτες ) είναι αναγκασμένοι να είναι εξαθλιωμένοι και σε καθεστώς επιβίωσης .
Γιατί , οι αστικές τάξεις ,( μονοπώλια, τράπεζες και όλο το μεγάλο κεφάλαιο συνολικά ) που συγκροτούνται σε έθνη κράτη 
1)Παλεύουν για την αρπαγή ΌΣΟ το δύνατόν ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ πλούτο απο τους εργαζόμενους
2)Παλεύουν μεταξύ τους για το ποιός θα κυριαρχήσει ( ΗΠΑ εναντίον Γαλλίας  , ΗΠΑ εναντίον Κίνας , Γερμανία εναντίον γαλλίας κτλπ κτλπ , όσες είναι οι Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όλες παλεύουν εναντίον όλων διαμορφώνοντας τακτικές συμμαχίες προσωρινά .)
3)Μπορεί να ενωθούν κάτω απο ορισμένες συνθήκες  αν νιώθουν ότι απειλούνται συνολικά  απο τους λαούς , αλλά μόνο μέχρι αυτή η απειλή να εξαλειφθεί .
Αυτές είναι και οι κυρίαρχες αντιθέσεις που ζωγραφίζουν τον καμβά του κόσμου μας εδώ και πολύ καιρό τώρα. (απο το 1900 και μετά χοντρικά )
1)Κεφάλαιο - εργασία
2)Ενδο-ιμπεριαλιστικές
3)Ιμπεριαλιστές- Λαοί .

Αυτές οι αντιθέσεις σε όποιον μπορεί να αντιληφθεί τον κόσμο , μπορούν να εξηγήσουν τα πάντα όσα έχουν συμβεί στο ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού που βρισκόμαστε σήμερα ,τον Ιμπεριαλισμό .
Αυτά είναι αποδεδειγμένα επιστημονικά μέσω της  μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας και της κοινωνικής εξέλιξης.

Συνεπώς σήμερα βρισκόμαστε
και κυριαρχούμαστε απο κράτη που έχουν πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί το κεφάλαιο(της κάθε χώρας) στην κάθε χώρα ανταγωνιστικά με την άλλη .
Σε αυτό που λέμε αστική δημοκρατία .
Ο κόσμος λοιπόν ήταν πεισμένος σήμερα μέχρι και τώρα, απο το 1990 και μετά περισσότερο , ότι αυτό το κοινωνικό σύστημα(καπιταλισμός) που υπηρετείται απο το πολιτικό σύστημα (αστική δημοκρατία ή χούντα ή φασισμός όλα την ίδια βάση εκμετάλλευσης έχουν ) ΤΟΥ φτάνει και τον εκφράζει .
Σήμερα όμως έχει αρχίσει να το προσπερνά .
Δεν μπαίνω στη ανάλυση της οικονομικής κρίσης σε ένα βαθμό είναι μέσα στο κείμενο(ημιτελώς) .

Λοιπόν το ζουμί της αντιπαράθεσης και διαφοράς μεταξύ μας βασίλη είναι το εξής .
1)Ολη η κοινωνία δεν είναι το ίδιο (είναι χωρισμένη σε εκμεταλλευτές και εκμεταλευόμενους )
τρομετά βασικό !!!!
2)Η βασική αντίθεση που (στον καπιταλισμό ) μας οδήγησε εδώ δεν είναι  η αντίθεση ΑΓΑΠΗ - ΜΙΣΟΣ . Μακάρι να ήταν και να έλεγα και γώ , Νάτο!! αυτό φτάνει για να αλλάξουν τα πράγματα !!!!! 
Δεν είναι όμως απάντηση η αγάπη σε αυτόν που τον σκοτώνουν μέσα απο τους πολέμους , που τον απολύουν ενώ θα μπορούσε να έχει δουλειά , που τον πετάνε στα αζήτητα της ιστορίας , που τον αφήνουν να πεθάνει της πείνας , που τον πληρώνουν ένα κομμάτι ψωμί .
        
    Δεν είναι η αιτία το Μίσος ή η ατομικότητα για την κατάντια του συστήματος αυτού που αργοπεθαίνει .
Η εκμεταλευση και η σαπίλα είναι .Γιατί αυτοί που σκοτώνουν και αρπάζουν δεν το κάνουν απο ΜΊΣΟΣ το κάνουν για να εξασφαλίσουν την επάπειρον αύξηση του πλούτου τους γιατί αν δεν το κάνουν αυτοί θα τους αφανίσει κάποιος άλλος (αυτός ο παραλογισμός κυριαρχεί . Γιαυτούς είναι
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ  χωρίς υπερβολή να αυξάνονται τα κέρδη τους εις βάρος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος , έιναι ο νόμος της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής )
Και πολύ σημαντικό είναι ότι αυτοί που πλήτονται είναι το 90 % παγκόσμια ... για να παρασιτεί ένα 10 %

   Άρα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πρώτον ότι δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα και δεν θα είναι πάντα έτσι  . Καποτε ο καπιταλισμός ήταν ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την φεουδαρχία . Εδώ και πολύ καιρό τώρα έχει ξεφτίσει , η εποχή μας θα το βεβαιώσει αυτό και θα προχωρήσει κοινωνικά την εξέλιξη .
Τίποτα δεν μένει στάσιμο σε αυτό το σύμπαν όλα κινούνται και μετασχηματίζονται  , όπως και εμείς βιολογικά ,όπως και οι Γαλαξίες όμως η κοινωνική εξέλιξη δεν υπόκειται σε ΦΥΣΙΚΟΥΣ νόμους αλλά σε κοινωνικούς γιαυτό και απαιτεί τον ανθρώπινο παράγοντα .

Άρα μετά απο αυτά μπορώ να ισχυριστώ ότι πρέπει στην ουσία ο Λαός με την εργατική τάξη να συσπειρωθεί απέναντι σε αυτούς που τον αφανίζουν ή  τον ωθούνε στην εξαθλίωση .
Είναι τόσο απλό .

ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Όσο αναφορά το μύνημα σου Άρη . Δημοψήφισμα ή όχι .

Τι συνέβη και ο Παπανδρέου ζήτησε δημοψήφισμα? Ξεκάθαρα αυτό ήταν ένα χαρτί εκβιασμού του γαλλογερμανικού άξονα . Η εκτίμηση είναι ότι το περιβάλλον του παπανδρέου μαζί με τις ΗΠΑ του επέβαλλαν να μην παραιτηθεί και να παρατείνει την θητεία του .

Είναι πασίγνωστο και εμφανές ότι ο  Παπανδρέου έχει στενές επαφές και προσδέσεις στο ιμπεριαλιστικό άρμα των ΗΠΑ (είναι μία καλή εγγύηση για αυτούς) .

Αυτό φάνηκε και εκείνη την Τετάρτη που δεν είχε η αστική τάξη κυβέρνηση για μία μέρα , τότε που ο ίδιος ο Παπανδρέου αρχικά είπε παραιτούμαι  και μετά δέχτηκε πιέσεις απο τους ''συνεργάτες'' του (ΗΠΑ ) να συνεχίσει στην πολιτική .

  Αυτό σαν μία νύξη για τους λόγους που τέθηκε το δημοψήφισμα τώρα .

Όσο αναφορά τώρα τις επιπτώσεις που θα είχε μία αρνητική απάντηση του λαού στην μη παραμονή στην ΕΕ ,έξοδος απο το ευρώ κτλπ .

Για μένα στην Ελλάδα που έχει μία αστική τάξη εξαρτημένη  διπλά  (σε ΗΠΑ , Γαλλο-Γερμανούς) μπαίνουν τα  ερώτηματα στον λαό απο την πραγματικότητα ,που είναι τα εξής

Θέλεις να ζείς σε μία χώρα αποικία νέου τύπου ?

Θέλεις να ζείς σε μία χώρα όπου το ΝΑΤΟ την χρησιμοποιεί σαν μία μεγάλη βάση ταχείας επέμβασης για τον θάνατο που σκορπά ?

Θέλεις να ζείς σε μία χώρα όπου ο Λαός θα μετατραπεί σε μία δεξαμενή φτηνού και εξαθλιωμένου εργατικού δυναμικού για τους μεγάλους ομίλους  ?

Θέλεις να ξεπουληθούν όλα απο πλουτοπαραγωγικές πηγές μέχρι και ολόκληρα κομμάτια της χώρας ?


 είναι γεγονός(απο το 1840 αλλά απο το 1960 πιο έντονα ) ότι  , το ντόπιο κεφάλαιο είναι υποδουλωμένο και ανίσχυρο απέναντι στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους . Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν και παίζουν κυρίαρχο ρόλο είναι τα ξένα αφεντικά των πολιτικών και επιχειρηματιών, εκδοτών της Ελλάδας .

  Άρα ο αγώνας του λαού και των εργαζομένων πρέπει να είναι αποδέσμευση απο τα δεσμά της εξάρτησης  (ΔΝΤ ,ΕΕ , ΝΑΤΟ ) σαν στόχο πάλης .

Στόχο πάλης όμως που συνδέεται άμεσα με την επανάσταση και με την ζύμωση για μία άλλη κοινωνική οργάνωση της κοινωνίας .
Δηλαδή δεν μπορεί να μείνει το ζήτημα ΜΟΝΟ στην αποδέσμευση γιατί όπως είπες και εσύ ο λαός θα είναι πιο δύσκολα  στη δραχμή . Συνεπώς δεν μπορεί κάποιος να λέει με μία ευκολία την απεξάρτηση της ελλάδας απο αυτούς .

Τώρα , το θέμα της χρεωκοπίας . Εγώ λέω ότι ο λαός είναι χρεωκοπημένος , και θα είναι χρεωκοπημένος όσο σε συνθήκες ήττας υποττάσσεται στην πολιτική των ΕΕ ,ΔΝΤ και του πολιτικού προσωπικού των κεφαλαιούχων εδώ στην Ελλάδα .

Δεν μπορώ να ταυτίσω την χρεωκοπία της Χώρας γενικά . Γιατί κάποιοι ήδη μέσα στην κρίση βγαίνουν με κέρδη όπως οι τραπεζίτες . Άρα αυτό που ήδη έχει αποφασιστεί , το να χρεωκοπήσει η Ελλάδα και να δημιουργηθούν ζώνες στην ΕΕ με δύο ειδών ευρώ  , ένα για τις χώρες του βορρά και ένα για του νότου (μάλλον ) , είτε η επιστροφή στη δραχμή για την Ελλάδα ΔΕΝ θα έχει καμία ουσιαστική διαφορά για το λαό .
Πολύ απλά αυτά που γίνονται σήμερα δεν γίνονται με γνώμονα τον λαό , και το μέλλον που ετοιμάζουν δεν έχει να κάνει με το λαό . Αλλά με το ποσοστό κέρδους κάποιων .

Όταν λοιπόν κάποιος το καταλαβαίνει αυτό καταλαβαίνει την αναγκαιότητα της ανατροπής αυτού του συστήματος και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να καταλάβει άλλα επίπλαστα διλήματα  όπως δημοψήφισμα ή όχι δημοψήφισμα .

Πάντα τα ερωτήματα ξεκινάνε απο το ποιός έχει να ωφεληθεί και ποιός όχι . Γι αυτό εγώ είπα ότι τώρα θα είναι όλο και πιο επιτακτικό το με ποιόν είναι ο καθένας . Με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει δηλαδή .

Δεν είμαστε σε ομαλές και χαλαρές καταστάσεις .





2 σχόλια:

  1. Θα αρχίσω να τραβάω αυτιά μου φαίνεται... Προφανώς είσαι ο Ορέστης?

    Παιδιά γράφετε ποιοι είστε να καταλαβαινόμαστε, εγώ τουλάχιστον δεν σας ξέρω με τα ονόματα που εμφανίζονται εδώ.

    Αργότερα το βράδυ ελπίζω επιτέλους να βρω χρόνο να απαντήσω, περιμένω πως και πως. Θα προσπαθήσω να βάλω τάξη, γιατί με το νέο θέμα του Ορέστη δεν θα ξέρουμε που απαντάμε. Καλύτερα να συνεχίσουμε την κουβέντα στα σχόλια του "Συνέχιση στην κουβέντα"

    Θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ο ορέστης είμαι χεχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή